Bir Kitap: Korkma Ben Varım


Okumak istediğim ve geçtiğimiz günler de katıldığım bir kitaplaşma etkinliğinde Murathan Mungan'ın Kırık Oda kitabıyla birlikte Sevgili Nihan'dan gelen Murat Menteş'in Korkma Ben Varım'ı bitti. :)

"Bu kitapta anlatılan olayların hepsi gerçektir. Fakat henüz cereyan etmemiştir" ikazıyla başlıyor kitap... Arka kapağında dediği gibi komik, hızlı ve şok edici bir roman bu roman. Fuat Atıf Tufa, Müntekim Gıcırbey, Şebnem Şibumi, Hayati Tehlike, Abidin Dandini, Atom Bombacıyan gibi tuhaf/komik isimli karakterle güzel ve enteresan bir öyküye dalıyorsunuz.

Kitaba başlarken her şey o kadar karışıyor ki; toparlamaya, anlamaya çalışırken de kitap bitiyor zaten. Ama tuhaf olan şey kitap bittiğinde bir karışıklık kalmıyor aklınız da...

Son zamanlar da okuduğum en farklı kitaptı. Gerek dil olarak, gerek olaylar ve diyaloglar olarak çok farklı ve güzeldi. Yer yer belki biraz hüzünlendiren, çoğu zaman gülümseten, neredeyse her an şaşırtan ve merak uyandıran bir hikaye. Murat Menteş'in kendine has bir üslubu var bu bir gerçek.

Kitaplardan alıntı yapmayı sevenler için; neredeyse her cümle alıntıya değer. İlk kez bir kitaptan bu kadar çok alıntı yaptım.

Velhasıl; 'farklı bir kitap okuyayım' diyorsanız, doğru kitap Korkma Ben Varım...

Kitaptan Alıntılar
"Kartları kader karıştırır, sen de oynarsın"

"İnanmak, insanın en ince ve en keskin ayrımları temsil eden sınırda hareket etmesi demekti."

"Köpeğin ağzında fil dişi bulamazsın."

"Bazı ihtimaller, ihtimal olarak kalmaya mahkumdur."

"İnsan bilmediği bir konuda doğru soru soramaz."

"Aşk sonsuzluğa heveslendirirken imkansızlığa hapseder."

"Susuzluktan ölmüyorsanız bardağın dolu tarafını da, boş tarafını da umursamazsınız."

"Kaybedecek bir şeyin yoksa, kaybolmak seni bozmaz."

"Birinin tutuşan sakalından öbürü ellerini ısıtır."

"Mutlu evliliğin sırrı, henüz bir sırdır."




Labels: