Yorum Farkı

|  Konuk Yazar: Ruhsuz Atmaca  |

- bu yazı 'Ruhsuz Atmaca' tarafından, erdikaradeniz.com'da yayınlanmak üzere yazılmıştır. -

Yorum Farkı
(Bir Kısa Deneme)

Bu hayatta ayrılığın yorumu cinsiyete göredir. Her yaşamışlığın bir durumu her zaman onu yaşayan cinsiyetin yorumuna göre değişir. Cinsiyette bu yorumu kendi durumuna göre yorumlar. Ama bakıldığı zaman erkek ve kadının yorumlama dürtüsü her zaman farklıdır.

Hani bir ara sosyal paylaşım sitelerinde popüler olan bir kadın-erkek karşılaştırması vardır. Fotoğraf ayrılık sonarsında ki durumları çeşitli resim ve altında yorumuyla anlatıyordu. O paylaşımda erkek mutluluktan bunalıma  sürüklenirken, kadın bunalımdan mutluluğa doğru uzanan bir durum içersindeydi.

Bunun temel sonucu aslında kadınların detaycılığı, erkeklerin ise genelciliği diye düşünebiliriz. Erkeğin o anda mutlu olması bir an için kendisini kadın düşüncesinde bulmasından kaynaklanır. İlk günleri mutlu olduğunu sanır, ama ileriye doğru baktığında ise bu porte değişir, çünkü artık benliği detaycılıktan genelciliğe önmüştür.

Kaybettiğin farkındadır ve bunalıma girer. Kadınlarda ise ayrılık sonrası gelen bunalımın nedeni ise benliğini erkek düşüncesinde bulmasından kaynaklanır. İlk günlerde mutsuz olmasının nedeni ileriyi düşünmesinden dolayıdır ama zamanla durumu atlatır ve 'değmezmiş' deyip yeni bir sayfa açar kendine.

Zamanla kadın ve erkek kendi yorumlama biçimine geri döndüğü için gerçek yorumlama belli bir süre sonra ortaya çıkar. Bu yüzdende erkek geneli yani ileriyi düşünme durumundan dolayı bunalıma girerken, kadın detaycılığı yani dakik yorumlama durumundan dolayı mutluluğa döner.

Konuk Yazar: Ruhsuz Atmaca
Konuk Yazarlık İçin Tıklayın.



Labels: