Can Sıkıntısı Bülteni | 15

###
24 Şubat 2013
Saat 00:18'i gösteriyor şu an...
Ama gelin görün ki bir takım mevzularda hiç yol alamamışım hala. Misal, şurada;
"Oysa hedefleri olmalı insanın; gerçek... Ve o hedeflere yetecek inancı" demişim.
Bunu Eylül 2011' de demişim ve değişen sadece zaman mı olmuş yani? Can sıkıcı...

Ama gerçek bu. Asla alışamadığım bir durum var.
22 yaşındayım ve aşağı yukarı son 15 yılımı 'büyüyünce ne olcan?' ile başlayıp şimdiler de kelimelere dökülüşü modernleşse de aynı anlama çıkan 'gelecek planlarınız nelerdir?', 'gelecek hedefleriniz?' gibi sorulardan korkarak geçirdim.

Ee bugün baktığım da değişen ne?
Hala alışamadım.
Hala korkuyorum.
Ve hala verecek bir cevabım yok.

Ve işin daha daha daha traji komik durumu, bu sorunun bir cevabı olmasını da istemiyorum. Bana göre olması gereken bu gibi... Öyle uzun vadede planlar, programlar yapmamalı insan. Hedefler belirlememeli. Bir laf vardır: "İnsan plan yapar, Tanrı güler" diye... Aynen öyle... Ulaşma ihtimaliniz ne yazık ki düşük... Sonuç karşılıksız çıkan beklentiler, hayal kırıklıkları... O hedefe yüklediğiniz anlam yüzünden; ulaşamadığınız da kendinize olan güvenin sarsılması.

Hayat; sizin ne istediğinizi, ne beklediğinizi, neye önem verdiğinizi, nerede olmak istediğinizi, hedeflediklerinizi... En özet haliyle; sizi, önemsemeyecek kadar küstah! O halde neden bir hedef belirlemeliyim ki?

Bence hedefleri olmamalı insanın. Hayalleri olmalı. Kısa vadede gerçekleştirebileceği ve uzun vadede gerçekleştirmek için mücadele edebileceği... Uzun vadede gerçekleştirmek istediğiniz hayaller sizi ayakta tutar. Hayatınızın amaçsızlaşmasını engeller. Daima peşinden koşacağınız, bu hayat yolunda yürümenizi sağlayacak bir ışığınız olur. Kısa vadede gerçekleştirmek istedikleriniz ise; uzun vadeli hayallerinize yürürken size moral verir, motive eder...

Böyle işte. Böyle bir saçmalamak geldi içimden.


###
Kısa vadeli hayaller demişken; kısa vadeli hayallerimden bir tanesi olan şu kitap işi...
MrMaana'nın düzenlediği yarışmaya katılarak en kısa sürede en çok doğru cevabı veren 2 kişiye ilk kitabım Pesimisyon hediye edilecek. Ayrıca yine MrMaana aracılığıyla yapılan kitap tanıtımı ve minik röportaja da buradan ulaşabiliriniz. Ve bir de online satış için kitapyurdu, D&R, idefix ve diğer online kitabevlerini ziyaret edebilirsiniz.


###
Ve son olarak
Değerli blogdaşlarımdan Arselice, geçtiğimiz günler de bir sürpriz yaparak beni epey mutlu etmişti ki bu sefer bir başka mutlu edici eylem gerçekleştirdi. Öyle değerli bir insandan bunları duymanın yarattığı pozitif etkiyi siz düşünün artık. Buyurun burada... Çok teşekkür ediyorum kendisine de ...

Bu bültenlik bu kadar
hasta pronto
...



Labels: ,