Bir Kitap: Vincent Konağı


Uzun süredir blog yazan, kaliteli blog yazarlarından Hale Nur Durmuş'un ilk romanı Vincent Konağı'nın, birinci baskısı 2014' ün Nisan ayında yayımlandı. 114 Sayfalık bu ilk roman Kafekültür Yayıncılık'tan Yerli Roman kategorisinde çıkmıştır. Bir ilk roman olmasına rağmen kalemini çok iyi kullanan blogger arkadaşım Hale, bu ilk romanıyla okurunu etkilemeyi başardı.

Özgün yazım dili, yerinde ve güzel betimlemeleri ve sınırsız hayal gücüyle harmanlanarak ortaya çıkan bu eser, okumaya değer kitaplar arasında yer alıyor.

Popüler kültürün edebiyatı bu denli etkisi altına aldığı bir dönemde, popüler kültürün bize oku diye adeta baskı yaptığı hep aynı, belli başlı kitapları okurken, arada bir saklı kalmış yetenekleri, bir şekilde okuruyla buluşamamış kitapları keşfetmeye Vincent Konağı ile başlayabilirsiniz.

Baş karakterimiz Rita, şehrin uzağında ki Peterwill Konağı'nda iyi şartlarda bir çocuk bakıcılığı işi bulur. Konağa yerleşmesinin hemen ardından cereyan etmeye başlayan tuhaf olaylara ve bakıcılığını yaptığı Martha'nın söylediklerine çok kulak asmasa da, işler umduğu gibi gitmeyecektir. Bir anda kendini anlam veremediği durumlar içinde bulan Rita, bir yandan olanlara anlam vermeye çalışırken diğer yandan hayatta kalmaya ve Martha'yı korumaya çalışacaktır. Her sayfa da daha fazla merakınızı arttıracak, sürükleyici bir korku - gerilim romanı okumaya hazır olun.

Arka Kapak Metni
Rita Winterson'ın belli bir mesleği yoktu aslında. İki yıl öncesine kadar bir lokantada bulaşıkçılık yapmıştı ve daha sonra da bir mağazada kasiyerlik. Yaşlı Bay Peterwill ondan hiçbir referans istememiş, hatta sadece sorular sormakla yetinmişti. Bu biraz garipti. Yine de işini yapıp düzenli maaş alacaksa sorun yoktu.

Rita'nın evi buradan kilometrelerce uzaktaydı. Daha önce pek çok kere bakıcılık işi için çeşitli yerlere başvurmuş fakat geri çevrilmişti. O da hiç umudu olmamasına rağmen yaşadığı bölgede el ilanları dağıtmaya başlamıştı. Komik bir durumdu, normalde kayıp veya iş ilanları verilirdi, işçi ilanı değil.

Labels: