Etik, Ahlak ve Değerlerin Canı Cehenneme


Sıkıntılı hallerdeyim. Bundan sebepten direk konuya giriyorum sevgili okur. Eskiden ahlaki değerlere sahip olmak, bu değerlerin gerektirdiği şekilde davranmak pek mühim özelliklerdi.Gerek özel hayatta, insan ilişkilerinde hatta iş hayatında bu değerlere sahip olmak fark yaratıyordu. Sizi bir üst basamağa taşıyacak meziyetlerdi bunlar. Eskiler bilir...

Şimdilerdeyse durum değişti. Bu değerlere sahip olmak bir zaaf olarak yaftalanıyor. Bu yaşamak yolculuğunda ileriye doğru yol alabilmek için bu duruma ayak uydurman gerekiyor. Dürüst olmamalısın. Aptal değilsin ya... Hele iyi niyetli olma cehaletini gösterirsin kafadan kaybediyorsun.

Sahip olman gereken şeyler çok net aslında. İçten pazarlıklı ol. İkili oyna. Yalan söyle. Dürüstlükten uzak dur. Daima art niyetli ol ve bu çizgide hareket et. Göreceksin ki önündeki kapılar bir bir açılacaktır.

Son birkaç yıldır büyük bir istikrar göstererek yerimde sayıyorum ben. Oysa formül çok basit. Çözüm yolu açık, net...

Tek bir soru kalıyor geriye...

Böyle bir değişimi bünyem kaldırabilir mi? Bu seviyeye çoktan atlamış insanlarla bir şekilde iletişim halinde olmak bile midemi bulandırırken, böyle bir insan olmaya kalkmaya midem dayanabilecek mi?

Anlayacağın sevgili okur, kafamda yine dumanlar var. Yine sorular var. Yine sorunlar var. Biraz kendimi yiyip bitireyim ben, sende bunları düşün bir!


Labels: