Video Pazarlama İle İlgileniyorsanız Bir Bakın

Video marketing ya da bir başka deyişle video pazarlama... Günümüz şartları itibariyle hepimizin bir şekilde aşina olduğu kavramlar bunlar. Çünkü artık birçok insan bir şekilde bu işin içinde. Video içerikler üreterek ya da üretilen bu videoları izleyerek ve yaptığı paylaşımlarla daha fazla yaygınlaşmasını sağlayarak.

Bu yazı özellikle video içerik üreticilerini, işin video pazarlama kısmıyla alakalı olanları ilgilendirecek. Bu alanda çalışmalar yapanlar için bulunmaz nimet olacak cinsten bir web sitesinden bahsedeceğim.

Üretilen içeriklerle başarılı bir pazarlamanın sağlanabilmesi için yapılması gerekenler, dikkat edilmesi gereken noktalar, kaçınılması gereken hatalar, istatistikler ve daha birçok bilginin yer aldığı bir rehber: https://videomarketing.com.tr/ 

Ama önce değinilmesi gereken konu sanırım video pazarlamanın önemi olmalı. Videoyu ve videolu pazarlamayı ön plana çıkaran ne? Neden önemli? Aslına bakarsanız bu soruların cevabını aramak için uzaklara gitmeye, derinlemesine araştırmalar yapıp, istatistikler tutmaya da gerek yok. Sadece kendi davranışlarınıza dikkate almanız bile bir cevap olacaktır.



Kendinize sorun! Örneğin, bir elektronik ürün alacaksınız. Bir fotoğraf makinesi ya da bir bilgisayar, telefon, kamera... Artık günümüzde bir ön araştırma yapmadan alışveriş yapan pek kimse kalmadı bence. Herkes muhakkak arama motoruna girip bir fikir edinmeye çalışıyor. Peki sorun kendinize o halde; arama motorunda arattığınız konuyla alakalı çıkacak uzun uzadıya metinleri mi okumayı tercih ediyorsunuz? Yoksa bu konuda hazırlanmış videoları mı?

Şahsen ben video diyenlerdenim. Video görsel bir içerik olması sebebiyle tüketimi çok daha kolay ve zahmetsiz, keyifli... Bu nedenle sayfalar dolusu metin okuyarak fikir sahibi olmak yerine, o konuda hazırlanmış bir videoyu izlemek çok daha makul bir tercih olarak geliyor bana.

Buradan yola çıkarak şunu söyleyebiliriz. Tanıtımını yapmak istediğiniz bir ürünün tanıtımı için bir metin hazırladığınızda ulaşmayı başardığınız tüketicilerin o metni okuma ihtimali oldukça düşük. Fakat ulaşmayı başardığınız o kitleye videolu bir tanıtım sunarsanız, o tanıtımın izlenmesi ihtimali daha yüksek. Bu nedenle video marketing önemli!

Aynı zamanda videolu bir tanıtımın dijital ortamda yayılması ve daha fazla insana ulaşması da metinsel bir tanıtıma göre çok daha yüksek bir ihtimal. Neticede insanlar kendileri okumadığı bir metni paylaşmazlar fakat izledikleri bir videoyu paylaşabilirler. Daha fazla insana ulaşabilme penceresinden baktığımızda da video marketing bir adım öne çıkıyor bu yüzden.

Özetle, video pazarlama önemli bir kavram. İşte bu noktada, üretilen videoların daha kaliteli hale getirilmesi ve pazarlama eyleminin maksimum verimle gerçekleştirilebilmesi açısından önem teşkil eden, rehber niteliğindeki bu blogda bu yüzden oldukça yararlı bir platform halini alıyor.



Bunlarla da sınırlı kalmayan video hazırlarken işe yarayacak birçok pratik bilgiyi ve ipucunu da bünyesinde barındırmakta olan güzide bir rehber bu. Örneğin; en çok video seyretme gününü ve zamanını biliyor olsanız ve bu zamanlarda videolarınızı paylaşsanız, izlenme oranlarınızı doğrudan ve olumlu yönde etkilemez miydi bu bilgi? Kesinlikle işe yarar ki benimde video paylaşırken dikkat etmeye çalıştığım kriterlerden biridir bu. Bu ve benzeri birçok ipucunu bu rehber blogda bulabiliyorsunuz.

Dijital platformlarda istatistikler önemlidir. Dijital ortamda kullanıcıların davranışları, eğilimleri hakkında bir öngörü edinebilirseniz, bu öngörülere hitap ederek daha fazla kişiye ulaşma ve daha fazla kişinin içeriğinizle etkileşime girmesi konularında başarı sağlayabilirsiniz. Neresinden bakarsanız bakın bu size pozitif değer olarak, kazanç olarak dönecektir.

Velhasıl sözü çok fazla uzatmadan, video pazarlama alanında bir şeyler yapıyorsanız ya da yapacaksanız, kendinize rehber olarak edineceğiniz bir platformdan bahsetmiş oldum. Bir bakın. Yorum bırakın sonrada...


Labels: