Hazırlanın, Keşfe Çıkıyoruz! Rota: Film Türleri

Biliyor musunuz, en sevdiğiniz film türünün hangisi olduğunu hala keşfedememiş olabilirsiniz. Komedi filmlerinden hoşlandığınızı düşünüyor olsanız da aslında sizin favoriniz epik türü filmler olabilir. Amacımız akıl karıştırmak değil, aksine netleşmenize yardımcı olmak arzusundayız. Şu film türlerini hep birlikte gözden geçirelim mi? 



· Aksiyon

İzlediğiniz savaş filmleri çok dramatik sahneler içeriyor olabilir. Ama türü dram değil aksiyondur. Savaş filmleri ender yapımlar dışında aksiyon kategorisinde değerlendirilir. Aynı zamanda felaket içeren filmler ve silahlı mücadeleler de bu kategorinin bir üyesi.

· Macera

Baş karakterin başından geçen olayları işleyen, sürükleyici filmler ise macera türünde filmlerdir. Örneğin yaşanan sel felaketi temalı filmler macera filmi olarak düşünülür. Oysa bu filmin türü aksiyondur. Macera ise daha çok kişinin yaşadıklarına odaklanır.

· Epik

Dönem filmleri, dini içerikli filmler, tarihi karakterleri anlatan filmler epik türünde değerlendirilir. Ancak bu türü de biyografi türü ile karıştırmamak lazım!

· Korku ve Gerilim


İşte birbirine en çok karıştırılan iki film türü; korku ve gerilim. Aslında ayrım çok basit, çözülememiş bazı gizemleri anlatan filmler gerilim filmidir. Ancak korkutma amaçlı hazırlanan yapımlar korku filmi olarak değerlendirilir. Vizyona giren filmler genellikle “korku/gerilim” şeklinde lanse edilir çünkü büyük bölümü her iki türü de barındırır.

· Bilim – Kurgu

Zaman yolculukları, disütopya, uzaylı ve kıyamet günü filmleri de bu kategoride yer alıyor. Canavarların ya da mutasyona uğramış canlıların işlendiği filmlerin de bu kategoriye girdiğini belirtelim.

· Dram

Adından da anlayabileceğiniz gibi dramı konu alan filmlerdir. Hani şu sonunda gözyaşlarınızı tutamadığınız filmleri hatırlıyor musunuz? Büyük bölümünün türü dram!

· Komedi

Amacı güldürmek olan ve başından sonuna dek yüzünüzde bir gülümseme ile izlediğiniz filmlerdir.

Elbette bu türlerin bir de alt türleri bulunuyor. Hangi tür filmleri sevdiğinizi keşfetmeniz için film türlerini Epikse'den de inceleyebilirsiniz. Bu sitede bazı listeler yer alıyor. En iyi korku filmleri gibi liste içeriklere göz atın ve seçtiğiniz filmleri izleyin. Bu sayede aslında sizin favoriniz olan film türünü çok daha kolay keşfedebilirsiniz. Epikse’de dizi önerileri ve vizyona girecek filmlere dair çeşitli bilgiler de yer alıyor.

Labels: ,